Pe plaja nu vor mai putea fi ridicate decit constructii din prefabricate, care sa poata fi asamblate vara si demontate toamna.

Potrivit unui proiect de lege aprobat de Guvern, detinatorii plajelor in scop turistic si ai zonelor de imba
Pe plaja nu vor mai putea fi ridicate decit constructii din prefabricate, care sa poata fi asamblate vara si demontate toamna.

Potrivit unui proiect de lege aprobat de Guvern, detinatorii plajelor in scop turistic si ai zonelor de imbaiere pot instala numai constructii care nu necesita demolari. Astfel, pe plaja nu vor mai putea exista chioscuri sau terase care sa necesite turnarea de betoane sau alte asemenea materiale de constructii.

Rosu pe toata plaja

La sfirsitul fiecarui sezon estival, detinatorul cu orice titlu al instalatiei are obligatia demontarii, transportarii acesteia de pe plaja si refacerii caracteristicii arealului. Daca operatorul economic, beneficiar al instalatiilor, nu va demonta instalatiile, acestea vor fi demontate de administratorul legal al plajei, pe cheltuiala operatorului economic.

Aceste masuri se aplica zonei de protectie cu regim sever care include zona dintre limita minima si maxima de inaintare a valurilor in cazul celor mai puternice furtuni inregistrate (aceasta zona include toate portiunile de tarm inundate periodic prin actiunea valurilor), uscatul invadat de mare si devenit o parte a fundului marii, depozitele sedimentare de la tarm si falezele. De asemenea, sint incluse plaja emersa constituita din depozite neconsolidate formate din nisip, galeti, fragmente de roci, incluzind dunele, indiferent daca sint sau nu acoperite cu vegetatie, formate prin actiunea marii, vinturilor dinspre mare sau a altor cauze naturale sau artificiale.

Amenzi de pina la 80.000 de lei

Proiectul de lege propune majorarea amenzilor pentru contraventiile in domeniul gospodaririi integrate a zonei costiere de aproximativ patru ori pentru persoanele juridice (amenzile vor fi intre 15.000 si 80.000 de lei) si de aproximativ opt ori pentru persoanele fizice (intre 3.500 si 7.000 de lei).


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.