Toti cei trei indici de la Bursa de Valori Bucuresti au inregistrat scaderi importante in sedinta de ieri. Cele mai afectate de scaderi au fost tot titlurile societatilor de investitii financiare, acestea inchizand a treia sedinta consecutiva de scad

Toti cei trei indici de la Bursa de Valori Bucuresti au inregistrat scaderi importante in sedinta de ieri. Cele mai afectate de scaderi au fost tot titlurile societatilor de investitii financiare, acestea inchizand a treia sedinta consecutiva de scaderi. Practic, in primele trei zile de tranzactionare din aceasta saptamana indicele BET-FI a pierdut cea mai mare parte din cresterea de peste 6 procente inregistrata in primele zile de tranzactionare din acest an. In sedinta de ieri, indicele BET-FI, calculat in functie de evolutia titlurilor financiare, a scazut cu 2,3%, ajungand la 63.168,89 de puncte. Cumulat, in primele trei sedinte ale acestei saptamani, scaderea inregistrata de indicele BET-FI este de 6,19%, in timp ce in primele zile din an, cresterea indicelui a fost de 6,72%. "Dupa ce au inchis pentru a treia zi consecutiv in scadere, titlurile societatilor financiare au confirmat trendul descendent pe termen scurt in care au intrat. Este posibila o usoara revenire in sedintele urmatoare, insa nu se vor inregistra cresteri importante", a declarat Adi Lupsan, reprezentantul societatii de brokeraj Intercapital Invest.

SIF Moldova inchide in coborare cu 3%

Societatile de investitii financiare au fost si ieri cele mai tranzactionate titluri, volumul tranzactiilor ajungand la 43,89 milioane de lei, ceea ce inseamna un procent de peste 65% din piata. Lichiditatea pietei a ajuns la inchiderea sedintei la 66,44 milioane de lei.
Cu cea mai mare depreciere se distinge SIF Moldova, pretul unei actiuni ajungand la inchiderea sedintei la 3,24 lei, cu 2,99% mai putin fata de inchiderea de marti. Scaderea a fost pe un rulaj ridicat, de 13,57 milioane de lei. Scaderea de pe SIF Muntenia a fost de 2,69%, pe fondul unor rulaje in valoare de 3,73 milioane de lei. Valoarea schimburilor realizate cu SIF Oltenia a depasit 13,8 milioane de lei, iar cotatia societatii a inregistrat o scadere de 1,65%, ajungand la 3,57 lei.

Cresteri mai importante asteptate in februarie

Deprecieri importante, de peste 4 procente, au inregistrat si titlurile BRD si Rompetrol, acestea influentand scaderea de 1,98% inregistrata pe indicele BET, al celor mai lichide titluri listate la BVB. Indicele BET era la mijlocul sedintei in coborare cu 0,9%. "Sunt increzator ca in piata vor veni cresteri mai importante din luna februarie, pentru ca exista potential mai mare de a afla stiri care sa influenteze in mod pozitiv piata", a mai spus Lupsan. Compania petroliera Rompetrol Rafinare a inregistrat o scadere de 4,05%, pe fondul unor volume mari de tranzactionare. Ieri au fost tranzactionate 43,48 milioane de actiuni, in valoare de 4,04 milioane de lei. Pretul unei actiuni Rompetrol a ajuns la inchiderea sedintei la 0,0925 lei. Din sectorul bancar, cotatia BRD a avut cel mai mult de suferit, aceasta inchizand sedinta la 19,7 lei, in coborare cu 4,37% fata de inchiderea de marti. Rulajele inregistrate pe titlurile bancii au ajuns la 2,68 milioane de lei. In acelasi sector, BCC a inregistrat o crestere de 0,84%, ajungand la un pret de 0,6 lei/unitate. Pe un rulaj mai mic decat de obicei, cotatia Bancii Transilvania a inchis sedinta in scadere cu 0,96%, pretul unei actiuni ajungand la 1,03 lei, iar valoarea tranzactiilor ajungand la 3,04 milioane de lei.

BET-C pierde 1,89%

Investitorii in titlurile companiei Antibiotice Iasi au fost ieri printre fericitii Bursei, dupa ce acestea au inchis ziua in urcare cu 1,67%. Compania a inchis sedinta la un pret de 1,83 lei/unitate, iar valoarea schimburilor a ajuns la 0,46 milioane de lei. Transelectrica a inchis sedinta in scadere cu 0,55%, iar valoarea tranzactiilor a ajuns la 0,79 milioane de lei. Indicele compozit al pietei de capital a inregistrat in sedinta de ieri o scadere de 1,89%, ajungand la un nivel de 5.265,56 de puncte. Cotatia Petrom a inregistrat ieri o scadere de 0,83%, pe fondul unor tranzactii in valoare de 3,59 milioane de lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.