Pe fondul falimentului care planeaza asupra operatorului german de telefonie mobila BenQ, reprezentanta din Romania a fost inchisa la sfarsitul anului trecut. Oficialii filialei de la Bucuresti spun ca, in momentul de fata, lucreaza la un nou model d
Pe fondul falimentului care planeaza asupra operatorului german de telefonie mobila BenQ, reprezentanta din Romania a fost inchisa la sfarsitul anului trecut. Oficialii filialei de la Bucuresti spun ca, in momentul de fata, lucreaza la un nou model de business, negociind alte contracte.
"Din pacate, am fost nevoiti sa inchidem si reprezentanta din Romania. Cu toate acestea, in prezent lucram la un nou model de business pentru a continua activitatea in toate tarile ca si anterior procedurii de reorganizare, insa intr-un mod mult mai eficient din punct de vedere al costurilor", explica reprezentantii companiei-mama.
In februarie, compania va adopta masuri de restructurare
Cel mai probabil la inceputul lunii februarie, spun oficialii, BenQ Mobile va fi in masura sa prezinte intreaga raza de actiune a masurilor de restructurare, precum si scenariul viitor al businessului cu telefoane mobile al companiei. "Reprezentanta din Romania a fost inchisa, putem spune, la 31 decembrie 2006, insa acum ne aflam in etapa reorganizarii afacerii. La conducerea ei vor ramane aceleasi persoane, insa totul va lua o alta forma", a declarat, pentru Adevarul, Radu Dorian, Head of representativ Office Romania.
BenQ Mobile Romania nu a inregistrat nici o datorie
Pe piata autohtona, BenQ Mobile nu a acumulat datorii, sustine directorul companiei in Romania. "Practic, reprezentanta din Romania nu a inregistrat nicio datorie. Aceste datorii, la nivel de companie, au aparut din cauza imposibilitatii de a oferi service, insa si aceasta problema a fost rezolvata, gasindu-se o solutie de a oferi service atat pentru telefoanele GSM, cat si pentru generatiile care vor veni. Se pare ca, la nivel de companie mama vom iesi din insolventa", este de parere Radu Dorian.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.