Concetatenii nostri nu mai pot fi expulzati, ci numai indepartati

Consiliul de Ministri din Italia a decis ca romanilor sa nu li se mai aplice dispozitiile Decretului de lege nr. 286/1998, referitoe la imigratie, intrucat au devenit ce
Concetatenii nostri nu mai pot fi expulzati, ci numai indepartati

Consiliul de Ministri din Italia a decis ca romanilor sa nu li se mai aplice dispozitiile Decretului de lege nr. 286/1998, referitoe la imigratie, intrucat au devenit cetateni europeni. In schimb, romanii se vor bucura de DPR nr. 54/2002, privitor la dispozitiilor legale si regulamentare in materie de circulatie si sedere a cetatenilor statelor membre ale Uniunii Europene. Insa, atentie, chiar daca nu pot fi expulzati, cetatenii comunitari pot fi indepartati pentru motive de ordine, siguranta sau sanatate publica! Dna Daniela Nicoleta Andreescu, secretar de stat la Departamentul pentru Munca in Strainatate, din cadrul Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, ne-a informat ca, pentru toate sectoarele de productie (in afara celor pentru care s-a decis acordarea liberului acces pe piata muncii din Italia), angajarea lucratorilor romani va avea loc printr-o procedura simplificata, prin expedierea unei scrisori recomandate cu confirmare de primire, de catre angajator, la ghiseul Unic de Imigrare competent, a unei solicitari de autorizare a angajarii (nulla osta), utilizand formularul special disponibil pe site-urile de internet ale ministerului de Interne (www.interno.it) si ale Ministerului Solidaritatii Sociale (www.welfare.gov.it). De asemenea, Consiliul de Ministri din Italia a considerat ca nu mai este nvoie sa se faca apel la contingente. Ghiseul Unic pentru Imigrare al provinciei unde se va dezvolta activitatea lucrativa, dupa ce verifica conditiile contractuale, prin Directia Provinciala de Munca, ia masuri pentru eliberarea autorizarii, care va trebui sa fie prezentata de catre lucrator, chesturii pentru a solicita cartea de sedere, direct sau prin intermediul oficiilor postale.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.