Secretarul de stat in Ministerul Justitiei Katalin Kibedi a declarat miercuri ca nu a fost incheiata ancheta Comisiei de la Cotroceni privind eventuala anchetare a ministrului telecomunicatiilor, Zsolt Nagi, in dosarul privatizarilor strategice. "Nu
Secretarul de stat in Ministerul Justitiei Katalin Kibedi a declarat miercuri ca nu a fost incheiata ancheta Comisiei de la Cotroceni privind eventuala anchetare a ministrului telecomunicatiilor, Zsolt Nagi, in dosarul privatizarilor strategice. "Nu am finalizat ancheta inca. Se fac verificari in continuare. Ceea ce face comisia nu este public. Doar rezultatul se va face public, iar acesta se va trimite presedintelui, care si-l insuseste sau nu", a declarat Kibedi. Comisia prezidentiala speciala pentru analizarea unor posibile infractiuni de catre ministrii Zsolt Nagy si Codrut Seres a fost convocata la inceputul lunii decembrie. Ex-ministrul economiei Codrut Seres a scapat insa de verificari deoarece, prin decretul de revocare semnat de presedintele Basescu, el nu mai intra sub incidenta legii raspunderii ministeriale. Nagy in schimb, in cazul in care presedintele Basescu va considera ca trebuie sa inceapa urmarirea sa penala, risca suspendarea din functia de ministru. Nagy este acuzat de actiuni care aduc atingere sigurantei nationale, dupa cum a anuntat Parchetul la momentul la care a cerut Presedintiei acordul pentru inceperea urmaririi penale a lui Zsolt Nagy, dar fara sa precizeze concret care sunt faptele propriu-zise. In presa au aparut informatii legate de presupuse legaturi ale ministrului UDMR cu grupul Stancev. Ministrul comunicatiilor, Zsolt Nagy, ar fi avut, printre altele, sarcina "de a verifica tot timpul daca membri grupului (Stancev - n.n.) sunt monitorizati in ceea ce priveste convorbirile telefonice", se spune in referatul pentru prelungirea mandatelor de arestare preventiva al unora dintre membrii grupului. (NewsIn)


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.