Institutul pentru Religie si Politici Publice (IRPP) a cerut, marti,  presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, cat si presedintelui Parlamentului European, Josep Borell, sa verifice daca noua lege a cultelor din Romania respecta dr
Institutul pentru Religie si Politici Publice (IRPP) a cerut, marti, presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, cat si presedintelui Parlamentului European, Josep Borell, sa verifice daca noua lege a cultelor din Romania respecta drepturile omului si standardele de baza ale Uniunii Europene, se arata intr-un comunicat al IRPP. In acest context, ieri, Reprezentanta Bisericii Ortodoxe Romane pe langa Uniunea Europeana a facut cateva clarificari legate de acest domeniu si care tin de Tratatul constitutional al UE.

Dreptul Uniunii respecta dreptul national
Iata ce spun reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane: ”In legislatiile statelor europene exista diferite modalitati de acordare a personalitatii juridice pentru entitati religioase. Garantia ceruta in mod imperativ este aceea de a asigura dreptul de exercitare a activitatii de cult.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.