Producatorul italian de film Carlo Ponti, sotul actritei Sophia Loren, a decedat in noaptea de marti spre miercuri la un spital din Geneva, la varsta de 94 de ani, transmite Reuters. Decesul s-a produs din cauza unor complicatii pulmonare. Producator
Producatorul italian de film Carlo Ponti, sotul actritei Sophia Loren, a decedat in noaptea de marti spre miercuri la un spital din Geneva, la varsta de 94 de ani, transmite Reuters. Decesul s-a produs din cauza unor complicatii pulmonare. Producatorul se afla in spital de la Craciun. Nascut in Italia, la Magenta, Ponti si-a inceput cariera de producator in 1941. De-a lungul vietii a produs peste 260 de filme, printre care se numara "La strada", in regia lui Federico Fellini (1954), "Boccaccio '70", in regia lui Vittorio de Sica (1962), "Dr Jivago", in regia lui David Lean (1965) si "Blowup", de Michelangelo Antonioni (1966). Ponti a fost casatorit de doua ori, cea de-a doua sotie fiind celebra actrita Sophia Loren. Carlo a fost, de altfel, cel care a descoperit-o pe Loren pe cand aceasta era adolescenta si a transformat-o intr-una dintre vedetele cinematografiei mondiale. Cuplul a avut doi fii, Alessandro si Edoardo. Producatorul a mai avut un fiu dintr-o relatie anterioara, Carlo Jr. care este producator muzical. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.