Presedintele executiv al organizatiei Bucuresti a partidului Social Democrat, Marian Vanghelie, s-ar putea inscrie in cursa pentru presedintia organizatiei, cu prilejul primei conferinte municipale, au declarat, ieri, pentru Rompres, surse din organi
Presedintele executiv al organizatiei Bucuresti a partidului Social Democrat, Marian Vanghelie, s-ar putea inscrie in cursa pentru presedintia organizatiei, cu prilejul primei conferinte municipale, au declarat, ieri, pentru Rompres, surse din organizatie. Alaturi de primarul sectorului 5, ar putea candida pentru aceasta functie si vicepresedintele PSD Ecaterina Andronescu, au mai precizat sursele citate. Candidaturile la sefia PSD Bucuresti ar putea fi anuntate cel mai probabil in luna februarie, cand va fi convocata conferinta municipala a PSD Bucuresti. Deocamdata, nu se stie ce soarta va avea functia de presedinte executiv al PSD Bucuresti, in conditiile in care statutul partidului nu a fost inca finalizat. La congresul PSD din 10 decembrie, functia de presedinte executiv a fost desfiintata numai la nivel central, aceasta fiind detinuta, pana in martie 2006, de deputatul Adrian Nastase. La finalul unei sedinte cu echipa de conducere, care a avut loc luni, presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca alegerile pentru presedintia PSD Bucuresti ar trebui sa aiba loc inaintea celor pentru Parlamentul European. "Cred ca alegerile de la PSD Bucuresti trebuie facute intr-un timp rezonabil de scurt, astfel incat sa ne pregatim pentru alegerile la Parlamentul European.Vom avea o discutie separata cu colegii de la Bucuresti pe aceasta tema", a precizat Mircea Geoana. Locul de presedinte al PSD Bucuresti a ramas vacant, in urma demisiei lui Sorin Oprescu din luna decembrie a anului trecut. Fostul lider al PSD Bucuresti a candidat, la congresul din 10 decembrie, pentru functia de presedinte al PSD si a pierdut in fata lui Mircea Geoana. Asa cum a promis cu cateva zile inaintea congresului, Sorin Oprescu si-a dat demisia din aceasta functie, interimatul organizatiei fiind asigurat, in prezent, chiar de presedintele PSD, Mircea Geoana.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.