Mi-e tot mai limpede ca limba este mai intai un comportament si abia apoi un mijloc de comunicare. Accentul trebuie sa cada pe atitudinea omului, nu pe intelesul cuvintelor. Cand vorbesc sau scriu, ma port de-a dreptul. Purtarea aceasta, dupa cum ii
Mi-e tot mai limpede ca limba este mai intai un comportament si abia apoi un mijloc de comunicare. Accentul trebuie sa cada pe atitudinea omului, nu pe intelesul cuvintelor. Cand vorbesc sau scriu, ma port de-a dreptul. Purtarea aceasta, dupa cum ii spune si numele, e precumpanitor pragmatica, si doar in al doilea rand semiotica sau semantica. Cuvantul e gest al trupului, nu logos. E haina si postura, iar nu unealta de cunoastere sau de intelegere. Este expresie, nu metoda de cercetare. E mod de manifestare si mreaja de cucerire, iar nu instrument lexical pus in slujba binelui omenirii. Tocmai de aceea, luata in ea insasi, limba nu are nici un inteles.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.