Alaturi de regizorul Cristi Puiu si Sergiu Nicolaescu isi exprima convingerea ca orice concurs de scenarii este subiectiv. Privitor la rezultatele si organizarea concursului de scenarii din 2006, organizat de Centrul National al Cinematografiei, ace
Alaturi de regizorul Cristi Puiu si Sergiu Nicolaescu isi exprima convingerea ca orice concurs de scenarii este subiectiv. Privitor la rezultatele si organizarea concursului de scenarii din 2006, organizat de Centrul National al Cinematografiei, acesta este singurul punct in care parerile celor doi se intalnesc. Altfel, Sergiu Nicolaescu este sigur ca „nu a auzit“ de Cristi Puiu, care „ar trebui sa mai faca un film sau doua inainte sa vorbeasca.“

Aceste spuse dure ale lui Nicolaescu vin in urma celor afirmate de regizorul Cristi Puiu in conferinta de presa pe care a sustinut-o la inceputul saptamanii. Sergiu Nicolaescu se regaseste pe lista regizorilor care au castigat concursul Centrului National al Cinematografiei (CNC) din 2006 si „care si-au demonstrat incompetenta“, alaturi de Catalin Saizescu, Radu Gabrea, Adrian Popovici si Marius Barna, a declarat Cristi Puiu.

Ca reactie la pozitia lui Puiu, Sergiu Nicolaescu, castigatorul competitiei de proiecte organizate de CNC, a spus ca, inainte de a vorbi, Puiu „ar trebui sa mai faca un film sau doua“. El a mai adaugat ca &bdqu o;un concurs de scenarii, aparent nu are cum sa fie cinstit, orice juriu fiind subiectiv.“ Regizorul Cristi Puiu a criticat si modul in care se desfasoara concursul organizat de CNC si a anuntat ca a hotarat sa nu mai participe la aceasta competitie, in semn de protest. Doua proiecte ale regizorului, scenariile pentru filmele „Dupa blocuri“ si „Tanti Geta“, au fost respinse la sectiunea dezvoltare de proiect la concursul organizat in 2006. Ambele fac parte din seria celor sase povesti din marginea Bucurestiului, serie care a debutat cu „Moartea domnului Lazarescu“, film premiat la Cannes in 2005.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.