Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a traversat a doua sedinta de scaderi, mai accentuata la nivelul actiunilor celor cinci Societati de Investitii Financiare (SIF). Astfel, in timp ce titlurile SIF au pierdut, in medie, 1,71%, cele mai lichide actiuni a
Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a traversat a doua sedinta de scaderi, mai accentuata la nivelul actiunilor celor cinci Societati de Investitii Financiare (SIF). Astfel, in timp ce titlurile SIF au pierdut, in medie, 1,71%, cele mai lichide actiuni au inregistrat o depreciere de 0,76%, iar indicele BET a resimtit o scadere modesta, de 0,07%.

"Nu au fost scaderi ingrijoratoare, principalele
miscari
din piata fiind determinate de schimbarile de portofolii. In acelasi timp, se poate observa ca investitorii care au vrut sa amane plata impozitelor pentru 2008 isi marcheaza profiturile", a declarat, pentru Adevarul, Adrian Simionescu, directorul Finans Securities.
Tranzactie speciala cu un pachet de actiuni SIF Oltenia
Valoarea totala a tranzactiilor cu actiuni SIF a fost, ieri, de 35,5 milioane de lei, reprezentand aproximativ 80% din rulajul bursier. "Lichiditatea pe SIF-uri a fost mai scazuta fata de valorile obisnuite", spune Simionescu.
Cea mai mare valoare de tranzactionare a fost obtinuta de SIF Moldova (SIF 2), cu 10,77 milioane de lei, urmat de SIF Oltenia (SIF 5), cu 10,57 milioane de lei. Cu un pachet de 400.000 de titluri SIF 5a fost perfectata si o tranzactie speciala (deal), la cursul de 3,7700 lei/actiune, in timp ce ultimul pret a fost, ieri, de 3,6300 lei/titlu, in scadere cu 1,36% fata de sesiunea precedenta. Actiunile SIF Transilvania (SIF 3) au inchis la cursul de 3,1500 lei/titlu, mai jos cu 2,78% comparativ cu prima sedinta a saptamanii, in timp ce actiunile SIF Muntenia (SIF 4) s-au depreciat cu 2,11%, ajungand la 1,8600 lei/titlu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.