Comisia Europeana (CE) a demarat, ieri, o investigatie interna privind legalitatea introducerii de catre Romania a taxei de prima inmatriculare auto si ar putea deschide in luna martie procedura pentru incalcarea Tratatului UE daca legislatia intern
Comisia Europeana (CE) a demarat, ieri, o investigatie interna privind legalitatea introducerii de catre Romania a taxei de prima inmatriculare auto si ar putea deschide in luna martie procedura pentru incalcarea Tratatului UE daca legislatia interna nu va fi modificata. In cazul in care Curtea va decide ca legislatia este neconforma, Romania ar putea fi nevoita sa plateasca o amenda sau sa ramburseze sumele incasate in aceste luni. Directorul general al Autovit Romania, Liviu Dobrin, spune ca, desi era de asteptat ca CE sa aiba aceasta pozitie, din informatiile pe care le detine, Romania nu va renunta la taxa, indiferent de sanctiunea pe care o va primi. Aceasta intrucat taxa a fost introdusa cu dedicatie, iar „in Romania, interesele de grup sunt mai presus de interesele nationale“.

Comisia Europeana (CE) a demarat, ieri, o investigatie interna privind legalitatea introducerii de catre Romania a taxei de prima inmatriculare auto si ar putea deschide in luna martie procedura pentru &ic irc;ncalcarea Tratatului UE daca legislatia interna nu va fi modificata. „Autoritatile romane au la dispozitie cateva luni pentru a schimba cadrul legislativ. In caz contrar, Comisia se va adresa Curtii Europene de Justitie, ceea ce ar fi foarte neplacut pentru Romania“, a declarat Linda Vatenaite, jurist in cadrul Directiei de control pentru aplicarea legislatiei europene din cadrul CE, citata de Mediafax. In cazul in care Curtea va decide ca legislatia este neconforma, Romania ar putea fi nevoita sa plateasca o amenda sau, poate, va trebui sa ramburseze sumele incasate in aceste luni, a spus Vatenaite.
Investigatia a fost initiata de Directia de control pentru aplicarea legislatiei europene.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.