Initiativa i-a apartinut senatorului democrat Marius Marinescu (foto), care s-a autosesizat cu privire la aceasta situatie. Acesta a venit chiar la Comisie cu mai multe materiale aparute in presa, referitoare la unii fosti demnitari care locuiesc in
Initiativa i-a apartinut senatorului democrat Marius Marinescu (foto), care s-a autosesizat cu privire la aceasta situatie. Acesta a venit chiar la Comisie cu mai multe materiale aparute in presa, referitoare la unii fosti demnitari care locuiesc in case de protocol. "Pe de o parte, vrem sa vedem care este aceasta situatie, daca nu cumva s-a incalcat Ordonanta de urgenta nr. 19/ 2002, cu privire la aceste locuinte de protocol, iar, pe de alta parte, RA-APPS trebuie sa ne dea un punct de vedere cu privire la aceste suspiciuni de abuz", a declarat senatorul Marius Marinescu, citat de Mediafax. Mai mult, senatorul Marinescu a declarat ca se impune si modificarea Ordonantei de urgenta nr. 19/ 2002, potrivit careia, la ora acuala, RA-APPS poate vinde prin negociere directa locuintele de protocol, si nu prin licitatie, asa cum prevede Legea 34/ 2006, privind achizitiile publice. Presedintele Comisiei, Ion Toma, a completat ca, in masura in care vor avea un raspuns din partea RA-APPS si a Secretariatului General al Guvernului, vor avea loc si audierile necesare, pentru o analiza a situatiei. El a tinut sa precizeze ca membrii Comisiei au fost de acord, in unanimitate, cu privire la solicitarea colegului lor, Marius Marinescu. (V.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.