Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis sa vizioneze, la urmatorul termen al procesului Revolutiei de la Timisoara, fixat in 5 februarie, un CD cu imagini filmate in timpul evenimentelor din decembrie 1989, urmand sa decida daca ace
Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis sa vizioneze, la urmatorul termen al procesului Revolutiei de la Timisoara, fixat in 5 februarie, un CD cu imagini filmate in timpul evenimentelor din decembrie 1989, urmand sa decida daca acesta poate fi folosit ca proba in dosar. Procesul a fost amanat, ieri de Curtea Suprema, deoarece nu au fost prezente cele 37 de persoane care s-au constituit ca parti civile in dosar. CD-ul inmanat instantei de presedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989, Doru Maries, cuprinde si o declaratie a unui fost prim secretar PCR, Radu Balan, in care acesta sustinea ca generalul Stanculescu este cel care a dat ordin sa se traga asupra manifestantilor de la Timisoara. Doru Maries este convins ca inregistrarile pot fi hotaratoare in stabilirea rolului jucat la Revolutie, de generalul in rezerva Victor Stanculescu, precum si in pronuntarea verdictului care va fi dat in acest proces. Generalii Athanasie Stanculescu si Mihai Chitac sunt acuzati in acest proces, de crime savarsite in timpul tentativei de reprimare a Revolutiei de la Timisoara. In 22 martie 2004, Sectiile Unite ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis rejudecarea generalilor Stanculescu si Chitac, motivand ca nu a fost respectat dreptul la aparare al celor doi, in 1999, atunci cand ei au fost condamnati la cate 15 ani de detentie pentru omor si pentru tentativa de omor deosebit de grav. (A. GhiciuScA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.