Premierul japonez Shinzo Abe a parasit marti dupa-amiaza (ora locala) Tokio, plecand in primul sau turneu in Europa occidentala, care include Londra, Berlin, Bruxelles si Paris, turneu ce vizeaza in special consolidarea legaturilor intre Japonia si N
Premierul japonez Shinzo Abe a parasit marti dupa-amiaza (ora locala) Tokio, plecand in primul sau turneu in Europa occidentala, care include Londra, Berlin, Bruxelles si Paris, turneu ce vizeaza in special consolidarea legaturilor intre Japonia si NATO, informeaza AFP. "Doresc sa discut cu interlocutorii mei directia in care voi conduce Japonia, precum si vointa noastra de a contribui activ la problemele lumii", a declarat premeirul nipon inaintea plecarii in turneul sau european. Shinzo Abe va fi primul sef de guvern japonez care va vizita cartierul general al NATO de la Bruxelles. Vineri, oficialul japonez se va intalni cu secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer. Turneul european efectuat de premierul nipon, care se va incheia la 13 ianuarie, survine de asemenea in cadrul campaniei diplomatice a Japoniei de a deveni membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, actiune ce s-a soldat pana in prezent cu un esec din cauza veto-ului chinez.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.