Tranzactia prin care Cargill va prelua producatorul olandez de hrana pentru animale LNB International Feed va fi finalizata in februarie si va avea ca efect extinderea activitatilor grupului american la nivel international, precum si consolidarea poz
Tranzactia prin care Cargill va prelua producatorul olandez de hrana pentru animale LNB International Feed va fi finalizata in februarie si va avea ca efect extinderea activitatilor grupului american la nivel international, precum si consolidarea pozitiei pe mai multe piete, inclusiv in Romania. "Achizitionarea LNB va completa activitatea Cargill in domeniul hranei pentru animale. Compania produce concentrate si hrana completa atat in Europa, in state ca Polonia, Elvetia, Ungaria, Italia, Spania, cat si in multe alte tari, la nivel mondial. Achizitia va extinde reteaua Cargill de desfacere pe noi piete importante, adaugand in acelasi timp la portofoliul propriu productia de premixuri", se arata intr-un comunicat al companiei. LNB are circa 270 de angajati in unitati de productie situate in Polonia, Romania si Surinam. Produsele firmei sunt livrate in peste 50 de state din Europa, Africa, Asia sau Orientul Mijlociu. Premix-ul este un supliment mineral sau de vitamine utilizat la fabricarea hranei pentru animale. Grupul Cargill este prezent pe piata romaneasca prin firmele Cargill Agricultura, cu activitati de comert cu cereale, seminte si furaje, Cargill Oils, care produce ulei si grasimi rafinate, Cargill Silozuri, care are ca obiect de activitate intermedierile in comertul cu materii prime agricole, animale vii, materii prime textile si semiproduse si Cargill Cereale, firma care ofera servicii anexe agriculturii, gradinarit peisagistic.
Totodata, Cargill activeaza in Romania prin vanzarile directe realizate de filiala din Ungaria, Agridrans Europe Hungary, pe segmentul nutreturilor.
Grupul american Cargill si-a inceput activitatea in Romania in anul 1996, ca agentie de intermediere pentru exportul de cereale. Grupul si-a extins afacerile din Romania in 2005, dupa ce a cumparat, de la Topway Industries, firma Olpo Ulei Podari, specializata in prelucrarea semintelor oleaginoase, rafinarea si imbutelierea uleiului. Compania detine doua fabrici, la Podari si Craiova, si si-a schimbat denumirea in Cargill Oils.
LNB International Feed Olanda, filiala a companiei Nutrivest Antilele Olandeze, produce si comercializeaza nutreturi pentru animale. Pe piata romaneasca, firma este prezenta prin filiala LNB Romania Feed.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.