PRM a fost de departe, daca luam in calcul perioada post-decembrista, cel mai stabil partid politic. Pentru formatiunea condusa de Corneliu Vadim Tudor, anul 2006 a fost unul al ofertelor politice, venite atat din plan intern, cat si pe plan extern,
PRM a fost de departe, daca luam in calcul perioada post-decembrista, cel mai stabil partid politic. Pentru formatiunea condusa de Corneliu Vadim Tudor, anul 2006 a fost unul al ofertelor politice, venite atat din plan intern, cat si pe plan extern, prin participarea la unele constructii politice la nivelul Parlamentului European. Acestea din urma au fost concretizate prin aderarea PRM la noul grup politic al Nationalismului Luminat, care a fsot infiintat, in aceasta luna, in Parlamentul European.
PRM si-a indeplinit rolul de partid de opozitie in Parlament, contribuind la promovarea a trei dintre cele sase motiuni simple depuse la Senat si Camera Deputatilor. In opinia vicepresedintelui PRM Lucian Bolcas, in 2007, partidul va incerca sa raspunda nevoii de stabilitate politica si economica generata de aderarea Romaniei la structurile europene. "Pentru 2007, PRM are proiecte normale si ambitioase. Partidul tine sa-si confirme linia politica si sa raspunda prompt tuturor semnalelor care vin din partea cetatenilor. Pe plan intern, vom duce o politica de stabilitate si de sprijinire a sectoarelor economice care pot fi puse in pericol de mecanismele integrarii. Este posibil ca aderarea sa afecteze economia romaneasca. Pe plan extern, vom adopta o pozitie constructiva, pentru ca, asa cum am mai spus, noi suntem europrogresisti, nu eurosceptici. Vom depune toate eforturile pentru a participa activ la constructia europeana", ne-a precizat liderul PRM. Referindu-se la strategia post-aderare avansata, la sfarsitul anului trecut, de catre Cabinetul Tariceanu, Bolcas sustine ca documentul este "ambiguu si neconcludent" si ca evita multe dintre problemele cu care se confrunta Romania la ora actuala. "Cred ca materialul este cel putin mediocru, autorii au copiat o serie de generalitati din diverse materiale ale Uniunii Europene, pe care le-a asimilat gresit. Asa-numita strategie nu trateaza deloc linii concrete de actiune si cred ca aici este marea problema a guvernului. Materialul nu prezinta concret aspiratiile Romaniei in cadrul integrarii in structurile europene, nu vorbeste despre atingerea unui nivel de trai decent, de imbunatatire a calitatii vietii. Nu aminteste nici macar de starea deplorabila in care se afla agricultura romaneasca, de criminalitate, de siguranta cetatenilor", considera mai-marii PRM.

... "Independenta, Traditie, Suveranitate"
Dupa esecul negocierilor cu Partidul Popular European, PRM a aderat la noul grup politic al Nationalismului Luminat, care a fost infiintat, in aceasta luna, in Parlamentul European. Acest grup se intituleaza "Independenta, Traditie, Suveranitate" (ITS). Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a raspuns astfel invitatiei presedintelui Frontului National (Franta), Jean-Marie Le Pen. Cei cinci euro-parlamentari pe care ii are deocamdata PRM
s-au alaturat altor 15 euro-parlamentari din Franta, Belgia, Austria, Italia, Marea Britanie si Bulgaria. Acest grup politic apara identitatea si suveranitatea nationala, precum si traditiile crestine si europene, respingand, cu fermitate, noul imperialism. PRM a obtinut, prin negocieri, doua pozitii importante: o functie de vicepresedinte si postul de trezorier al noului grup, care vor fi detinute de Eugen Mihaescu, membru de onoare al Academiei Romane, si respectiv de profesorul universitar dr. Petre Popeanga. In prima parte a anului 2007, pana la alegerile pentru Parlamentul European de la 13 mai, PRM va organiza, la Bucuresti, prima reuniune internationala a noului grup politic. In context, presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, considera ca la alegerile viitoare ar fi fost "din nou victima unei uriase fraude" si aceasta in cazul in care i s-ar fi permis sa candideze. Totodata, Corneliu Vadim Tudor spune ca ar exista o strategie de a scoate PRM din Parlament prin falsificarea scorului electoral al partidului pana sub pragul de 5%. In privinta alegerilor pentru PE, Vadim Tudor este convins ca formatiunea pe care o conduce va avea cel putin sase euro-parlamentari. Alegerile pentru PE, care vor avea loc in strainatate, vor fi fraudate, a avertizat secretar general al PRM, Gheorghe Funar. "Va dati seama ca acele partide care s-au aflat la Putere si au furat pana acum isi vor trimite reprezentanti si sa nu va mire faptul ca la 100 de mii de buletine de vot, vor vota 2,4 milioane de romani din strainatate", a spus Gheorghe Funar.
PRM vizeaza, dupa 15 ani, intrarea la guvernare, il vede pe Corneliu Vadim Tudor viitorul presedinte al tarii, sperand astfel ca romanii "nu vor mai gresi" atunci cand vor aplica stampila si doreste dublarea locurilor sale de europarlamentari.
Mai mult, declansarea anticipatelor reprezinta un alt obiectiv politic al peremistilor. Deputatul PRM de Dolj, Lia Olguta Vasilescu, a opinat ca formatiunea pe care o reprezinta este cea mai interesata de anticipate pentru ca si-a pierdut o parte dintre parlamentari imediat dupa scrutinul din 2004. "PNL va avea un scor mai mic decat in 2004, iar PD un scor mai mare de 13%. PSD se va situa undeva in jur de 20-25%. Probabil ca si PNG va intra in Parlament, iar PRM va avea undeva in jur de 45-50%", a precizat Vasilescu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.