Suveranul Pontif a facut apel la "debarasarea de tensiunile trecutului" in Europa si la construirea viitorului pe baza "reconcilierii la toate nivelurile", agentiile de presa remarcand ca interventia Papei coincide cu scandalul in care este implicata
Suveranul Pontif a facut apel la "debarasarea de tensiunile trecutului" in Europa si la construirea viitorului pe baza "reconcilierii la toate nivelurile", agentiile de presa remarcand ca interventia Papei coincide cu scandalul in care este implicata Biserica Catolica poloneza, in contextul demisiei arhiepiscopului Varsoviei, Stanislaw Wielgus, ca urmare a colaborarii cu fosta politie politica comunista. Benedict al XVI-lea a cerut europenilor tentati de terorism sa inceteze orice activitate de acest fel si a facut apel la "o reflectie" privind Tratatul constitutional al UE. "Ma gandesc si la numeroasele conflicte inghetate din Europa, sperand ca li se poate gasi rapid o solutie definitiva, si la tensiunile actuale, legate in special de resursele energetice", a spus Suveranul Pontif, aluzie indirecta la razboiul energetic dintre Rusia si Belarus, a informat agentia de presa Ansa. Totodata, Papa a avertizat asupra unei posibile crize pe marginea armelor nucleare si a facut apel la Coreea de Nord si Iran sa reduca tensiunile prin intermediul negocierilor. In plus, Sfantul Parinte a apreciat ca Orientul Mijlociu este "o sursa de mare neliniste" si ca Iranul ar trebui "sa ofere un raspuns satisfacator la preocuparile legitime ale comunitatii internationale" in legatura cu obiectivele sale nucleare. (L.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.