Revin la o mai veche obsesie a mea: oare ce-ar intelege un strainez (euroasiatic, african, amerindian s.a.m.d.) vazand toata tevatura-vura de la Vama Giurgiu, daca si eu, ascultand declaratiile celor implicati, n-am inteles nimic? Pe de o parte, prem
Revin la o mai veche obsesie a mea: oare ce-ar intelege un strainez (euroasiatic, african, amerindian s.a.m.d.) vazand toata tevatura-vura de la Vama Giurgiu, daca si eu, ascultand declaratiile celor implicati, n-am inteles nimic? Pe de o parte, premierul Tariceanu spune clar ca taxele incalca spiritul european; pe de aceeasi parte, dar mai pragmatic, presedintele Basescu da un telefon, pa stil vechi, si taxele sunt suspendate. Pe de alta parte, prefectul judetului, adica omul Guvernului in teritoriu, spune ca din punctul lui de vedere taxele sunt legale. Pe de aceeasi parte cu prefectul, dar mai cu jumatate de gura, secretarul de stat in MAI, Mircea Toader, zice ca daca membrii Consiliului local Giurgiu puneau si ei, acolo, "o taxa modica" (adica, asa, mai mica, la mica intelegere; intelegere "europeana", of course, cu turcii), "nu existau discutii". Cat despre primarul Lucian Iliescu, e de ajuns ca sa-i vezi figura ca sa-ti dai seama ca dezinfectia ecologica (aia cu balta maronie prin care trec murdarindu-se camioanele) trebuie sa i se aplice mai intai Domniei-Sale.
Si care-ar fi solutia? Ne-o da, intelept, tot Mircea Toader: "un nou cadru legal", astfel ca prevederea europeana ca nu trebuie sa existe taxe intre tarile comunitare "sa fie schimbata si adaptata corespunzator". Nu stiu ce-ar pricepe strainezul din aceasta solutie, dar pe mine, cand aud de "un nou cadru legal", de "schimbari" si mai ales "adaptari", ma-nfunda, vorba lui Nichita Stanescu, rasu'-plansu'.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.