UDMR nu este de acord cu introducerea votului uninominal si nici cu asumarea raspunderii Guvernului in Parlament pe o lege care sa schimbe sistemul electoral din Romania, a declarat, ieri, vicepremierul Marko Bela. In opinia sa, asumarea raspunderii
UDMR nu este de acord cu introducerea votului uninominal si nici cu asumarea raspunderii Guvernului in Parlament pe o lege care sa schimbe sistemul electoral din Romania, a declarat, ieri, vicepremierul Marko Bela. In opinia sa, asumarea raspunderii in Parlament de catre Guvern pentru introducerea votului uninominal, asa cum a propus PD, reprezinta "o absurditate".
El a explicat ca sistemul electoral din Romania nu trebuie sa fie schimbat doar de cateva persoane, fie ministri sau premier, ci de o larga majoritate. Liderul UDMR nu este de acord cu votul uninominal intrucat "ar salta partidul mai mare si ar impinge in jos partidele mai mici". Iar in Parlament ar ajunge mai multi artisti.
"Avem nevoie de calitatea parlamentarilor, dar acest lucru trebuie rezolvat de partide si nu de votul uninominal", a apreciat Marko.
Liderul PD, Emil Boc, a declarat, luni, ca, daca pana la finalul sesiunii parlamentare de primavara nu se va adopta votul uninominal, democratii vor solicita premierului sa isi asume raspunderea in Parlament pe acest proiect de lege.
Ieri, liberalul Mihai Voicu a tinut sa aminteasca faptul ca anul trecut la Scoala de vara a tinerilor democrati, Emil Boc a declarat ca este prea devreme pentru introducerea votului uninominal.
Voicu a adaugat ca PNL a fost primul partid care a initiat un proiect de lege privind votul uninominal. "PNL si eu personal, in calitate de presedinte al Comisiei comune a celor doua Camere pentru elaborarea Codului Electoral, astept ca, dupa data de 1 februarie, pozitia domnului Emil Boc sa fie sustinuta si de membrii PD din comisia pe care o conduc", a mai spus Mihai Voicu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.