Licitatia pentru vanzarea activelor Carom Onesti, programata astazi, a fost anulata din nou. Masura a fost luata din lipsa de oferte, si va fi reluata in februarie, la un pret de pornire de 25 de milioane de euro, reprezentand jumatate din suma cerut
Licitatia pentru vanzarea activelor Carom Onesti, programata astazi, a fost anulata din nou. Masura a fost luata din lipsa de oferte, si va fi reluata in februarie, la un pret de pornire de 25 de milioane de euro, reprezentand jumatate din suma ceruta initial de lichidatorul companiei, in luna august a anului trecut. "Licitatia care urma sa aiba loc miercuri a fost anulata, deoarece nu a fost depusa nicio oferta, si vom organiza o noua licitatie, in termen de pana la o luna si jumatate, la un pret de 25 de milioane de euro. Daca nici atunci nu vom primi oferte, vom continua sa repetam licitatia, dar nu vom mai scadea pretul", a declarat, potrivit Mediafax, Adrian Marghescu, directorul Finconta Consulting, lichidatorul Carom. Pretul initial de vanzare a Carom a fost stabilit la 49 de milioane de euro, din care circa sapte milioane de euro reprezinta obligatii de investitii pentru protectia mediului. Suma de pornire a fost diminuata de mai multe ori, intrucat nicio firma nu a depus oferte la vreuna din cele cinci licitatii programate de lichidator. Licitatia de miercuri urma sa porneasca de la un pret de 30 de milioane de euro. "Un pret inferior celui de 25 de milioane de euro nu este profitabil. Eu cred ca acest combinat poate fi repornit, insa acesta este pretul minim de vanzare, pentru ca altfel ar insemna ca vindem Carom la fier vechi", a adaugat Marghescu. Carom este singurul producator de cauciuc sintetic din Romania si cea de-a doua firma de pe platforma din Onesti, ca marime, dupa rafinaria Rafo. Fabrica a fost privatizata in iunie 2003, cand fosta Autoritate pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului a vandut 51% din actiuni catre societatea Tender din Timisoara, pentru 5,5 milioane euro. Firma a intrat in faliment in noiembrie 2005, dupa ce Tribunalul Bacau a hotarat lichidarea judiciara, la cererea administratorului judiciar si a creditorilor. La momentul declansarii procedurii falimentului, actionarul majoritar era Balkan Petroleum, proprietarul Rafo, care a preluat in septembrie 2004 pachetul de actiuni de la Tender si si-a majorat ulterior participatia la 74%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.