Bancile comerciale ofera, pentru clientii semnificativi care fac dovada unei bonitati solide, creditari permanente sub forma unor linii tip "revolving". Din acestea se pot face trageri de cate ori este nevoie pentru acoperirea unor cheltuieli destina
Bancile comerciale ofera, pentru clientii semnificativi care fac dovada unei bonitati solide, creditari permanente sub forma unor linii tip "revolving". Din acestea se pot face trageri de cate ori este nevoie pentru acoperirea unor cheltuieli destinate, in special, dezvoltarii productiei.
Creditele se acorda agentilor economici care inregistreaza performante financiare corespunzatoare si au un serviciu bun al datoriei; sunt clienti ai bancii si efectueaza operatiunile de incasari si plati in lei si valuta, de regula prin banca finantatoare. Beneficiarii trebuie sa dispuna de un capital social varsat de cel putin 10 milioane de lei si, prin natura activitatii desfasurate, platile si incasarile au caracter de permanenta. De asemenea, clientii trebuie sa faca dovada ca au o situatie financiara corespunzatoare si o evolutie favorabila a indicatorilor de bonitate, determinati potrivit normelor metodologice.
In principiu, creditul este pe termen scurt, tip "revolving" (reincarcabil n.n.), destinat finantarii de ansamblu a activitatii curente de aprovizionare, productie, desfacere, comert sau a unor subactivitati - proiecte, contracte etc. - care prin natura lor se desfasoara si se evidentiaza distinct.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.