Interglob va lansa, in martie, o platforma care va permite operatorilor de comunicatii sa furnizeze clientilor servicii de televiziune digitala prin tehnologie IP (Internet Protocol), alaturi de telefonie si acces la Internet, a declarat presedintele
Interglob va lansa, in martie, o platforma care va permite operatorilor de comunicatii sa furnizeze clientilor servicii de televiziune digitala prin tehnologie IP (Internet Protocol), alaturi de telefonie si acces la Internet, a declarat presedintele firmei, Gheorghe Rusu, citat de Mediafax.
"Marea problema a operatorilor de telecomunicatii este gradul redus de utilizare a capacitatii de transport a propriilor retele. In prezent, serviciile furnizate abonatilor acopera intre 10 si 20% din potentialul unei retele. Solutia propusa de Interglob, denumita Online-TV, va permite operatorilor sa isi imbunatateasca oferta si sa furnizeze un pachet de servicii complet, adica telefonie, Internet si televiziune digitala cu acces controlat", a adaugat Rusu.
Potrivit acestuia, investitiile in platforma (echipamente hardware si software) s-au ridicat la circa 500.000 de euro, iar testele au inceput in luna decembrie 2006.
"Interglob nu se va adresa clientilor rezidentiali, ci numai companiilor, care la randul lor au o baza de clienti si le pot propune noul serviciu", a spus Rusu.
Prin platforma Online-TV, se vor putea urmari programe de televiziune, emisiuni inregistrate, filme la alegere, jocuri in retea, chat, cursuri online pentru diferite discipline de invatamant sau acestia vor avea posibilitatea sa cumpere diferite produse.
De asemenea programele de televiziune locala vor putea sa transmita clientilor promotiile magazinelor din apropierea domiciliului acestora existand, in plus, posibilitatea gazduirii si transmiterii unor programe pentru diferite hobby-uri (pescuit, vanatoare si altele).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.