Integrarea Romaniei in Europa schimba perspectiva la ora de istorie. Astfel, daca pana acum razboaiele purtate de catre domnitorii romani  cu turcii sau cu alte popoare erau prezentate din perspectiva nationala, acum aceasta trebuie intregita de
Integrarea Romaniei in Europa schimba perspectiva la ora de istorie. Astfel, daca pana acum razboaiele purtate de catre domnitorii romani cu turcii sau cu alte popoare erau prezentate din perspectiva nationala, acum aceasta trebuie intregita de contextul istoric in care evenimentele au avut loc.
Astfel, elevul roman va primi la scoala aceleasi informatii ca si colegul sau european. Nu numai lectia la istorie va arata altfel, ci si cea de la geografie, educatie civica sau limba si literatura romana. Dumitru Matei, secretar de stat pentru invatamantul preuniversitar din cadrul MedC, a confirmat ca este nevoie de revizuirea urgenta a acestor manuale. In fapt, este vorba de programa scolara dupa care se vor ghida cadrele didactice la clasa.
In plus, programele scolare vor fi corelate intre ele, in asa fel incat atunci cand elevul roman va invata despre cetatenie, acest concept ii va fi prezentat in context european.
Din 2008, programe noi la V-VIII
Potrivit oficialilor MEdC, programele scolare vor fi revizuite incepand cu anul scolar 2008/2009 mai ales in invatamantul primar si gimnazial.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.