Cercetatorii de la University College London au descoperit ca utilizarea instinctelor este mai utila in anumite situatii decat procesele de gandire rationala. La studiu au participat zece voluntari care au fost pusi in fata unor monitoare pe care se
Cercetatorii de la University College London au descoperit ca utilizarea instinctelor este mai utila in anumite situatii decat procesele de gandire rationala. La studiu au participat zece voluntari care au fost pusi in fata unor monitoare pe care se aflau 650 de simboluri identice si o versiune intoarsa a acestora. Apoi, li s-a cerut sa indice pe ce parte a ecranului se afla imaginea inversata a obiectului. Participantii s-au descurcat mai bine atunci cand au avut la dispozitie mai putin timp. Atunci cand li s-a oferit timp de gandire pentru a efectua sarcina, subiectii au rezolvat testul cu precizie de 95%. In momentul in care voluntarii au avut voie sa analizeze ecranul timp de peste o secunda, rezultatele au fost corecte in proportie de 70%. Cercetatorii au fost uimiti pentru ca "te astepti ca oamenii sa ia decizii corecte atunci cand au mai mult timp la dispozitie". Acestia au indicat faptul ca deciziile luate in mod instinctiv aveau mai mari probabilitati de a fi corecte, pentru ca subconstientul a recunoscut versiunea intoarsa a aceluiasi obiect ca fiind diferita de original, in timp ce constientul a identificat existenta a doua obiecte identice dar cu orientari diferite.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.