Pericolul epidemiei de gripa pare sa fi trecut datorita caldurii de afara, spun epidemiologii. Medicii avertizeaza insa ca temperaturile ridicate favorizeaza aparitia altor boli contagioase. "Virusului gripal nu-i place caldura, ca atare nu vom avea
Pericolul epidemiei de gripa pare sa fi trecut datorita caldurii de afara, spun epidemiologii. Medicii avertizeaza insa ca temperaturile ridicate favorizeaza aparitia altor boli contagioase. "Virusului gripal nu-i place caldura, ca atare nu vom avea foarte probabil epidemie de gripa in acest an, daca se mentin aceste temperaturi. In schimb, aceste temperaturi favorizeaza circulatia altor virusuri care sunt apanajul toamnei si al toamnei tarzii. Ca atare, este de asteptat sa avem alte infectii respiratorii cu alte virusuri, nu cu virusuri gripale si sunt in momentul de fata peste 200 de virusuri respiratorii in circulatie pe teritoriul nostru", a precizat Adrian Streinu Cercel, director Institutul Matei Bals. Persoanelor care fac viroze trebuie sa se prezinte la medic, sa nu frecventeze locurile aglomerate, iar atunci cand stranuta sa puna batista la gura, sa utilizeze batiste de unica folosinta pe care apoi sa le arunce la gunoi, sa respecte regulile de minima igiena, sa nu scuipe pe jos si sa-si sufle nasul in batista. Tratamentul consta in administrarea de paracetamol, antitusive daca este cazul, antitermice daca apare febra, multa vitamina C, picaturi pentru nas si lichide la temperatura camerei.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.