Luni seara, la Casa Fotbalului a fost semnat Acordul-cadru intre Federatiile de Fotbal din Romania si din Spania. La semnarea acestui parteneriat au luat parte presedintele FRF, Mircea Sandu, si omologul sau iberic, Angel Maria Villar Llona. De aseme
Luni seara, la Casa Fotbalului a fost semnat Acordul-cadru intre Federatiile de Fotbal din Romania si din Spania. La semnarea acestui parteneriat au luat parte presedintele FRF, Mircea Sandu, si omologul sau iberic, Angel Maria Villar Llona. De asemenea, a fost prezent la eveniment si Excelenta Sa Juan Pablo Garcia Berdoy, ambasadorul Spaniei in Romania.
OBIECTIV. Acest acord are drept scop ""colaborarea dintre partile semnatare in ceea ce priveste implementarea unei serii de actiuni ce vor avea drept scop promovarea fotbalului ca activitate de pregatire a personalului tehnic si profesional al celor doua organizatii"", a spus presedintele FRF, Mircea Sandu. Intelegerea prevede printre altele: organizarea de meciuri de fotbal intre cele doua echipe nationale din categoria nonelita (juniori, feminin, tineret, futsal) si participarea personalului tehnic (antrenori, medici, fizioterapeuti) si a arbitrilor romani la activitati teoretice si practice, seminarii si cursuri organizate de comisiile abilitate din Spania.
OPINII. In perioada 20-21 februarie va avea loc la Madrid un curs pentru structura organizatorica la nivelul juniorilor, FRF fiind reprezentata de Miodrag Belodedici, Daniel Prodan si Radu Petrescu.
Altfel, intrebat despre sansele lui Mircea Sandu de a fi ales membru al Comitetului executiv al UEFA, Angel Maria Villar a spus: ""E o incertitudine, dar eu cred ca are sanse mari de a fi ales"". Despre dubla Steaua - Sevilla, mai-marele fotbalului spaniol a spus: ""Steaua este o echipa importanta, de un mare nivel sportiv. Atat pentru echipa romaneasca, cat si pentru Sevilla sunt doua meciuri extrem de dificile"", a spus Villar.

La 7 februarie, la Siena? Federatia Italiana de Fotbal a trimis mai multi functionari din cadrul federatiei pentru a inspecta Stadionul Artemio Franchi din Siena, orasul cu echipa la care evolueaza Paul Codrea, in Serie A. Acestia vor trebui sa dea un raspuns imediat daca arena cu 15.000 de locuri poate gazdui meciul amical dintre Italia si Romania, ce va avea loc
la 7 februarie cu incepere de la ora 21:30, ora Romaniei. Daca stadionul din Siena nu va corespunde, exista mai multe variante, printre care Catania, Messina
sau Cagliari.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.