Estrogenul, hormonul sexual feminin, are acelasi efect asupra centrului foamei din creier precum hormonul satietatii, leptina. Aceasta este constatarea cercetatorilor de la Universitatea Yale, care vor sa foloseasca estrogenul ca arma impotriva obezi
Estrogenul, hormonul sexual feminin, are acelasi efect asupra centrului foamei din creier precum hormonul satietatii, leptina. Aceasta este constatarea cercetatorilor de la Universitatea Yale, care vor sa foloseasca estrogenul ca arma impotriva obezitatii. Specialistii sustin ca estrogenul taie apetitul si se poate dovedi mai eficient decat leptina, dat fiind ca adesea organismul supraponderalilor dezvolta rezistenta la actiunea acesteia din urma. In asemenea cazuri, estrogenul ar putea fi solutia. Thomas Horvath, coordonatorul studiului, a analizat felul in care influenteaza acesti hormoni greutatea soarecilor si consumul lor energetic. Concluzia a fost ca estrogenul are o influenta importanta asupra creierului, reducand substantial senzatia de foame. Si chiar daca foloseste aceleasi conexiuni nervoase din creier ca si leptina, estrogenul functioneaza separat de aceasta si are, se pare, o eficienta sporita.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.