Judecatoria Sectorului 5 a decis, ieri, eliberarea conditionata a fostului lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, cu aproape 11 luni inainte de termenul la care expira in mod normal condamnarea sa. Decizia a fost atacata imediat cu recurs
Judecatoria Sectorului 5 a decis, ieri, eliberarea conditionata a fostului lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, cu aproape 11 luni inainte de termenul la care expira in mod normal condamnarea sa. Decizia a fost atacata imediat cu recurs de Parchetul General. Miron Cozma a aparut timid in fata judecatorilor si, pe un ton calm, a declarat ca in ultimele sase luni a primit opt evidentieri in penitenciar, din care sase sunt cu recompensa, si a spus ca, in opinia lui, aceste evidentieri "reprezinta dovezi temeinice de indreptare". El a a aratat ca, in cazul in care va fi eliberat, va sta un timp la Timisoara, cu membrii familiei sale - prezenti ieri in sala de judecata - dupa care se va gandi "serios" la plecarea din tara. Cozma a invocat faptul ca este membru al unei asociatii muncitoresti internationale. Procurorul de sedinta s-a opus eliberarii conditionate a lui Cozma, aratand ca nu au fost indeplinite cumulativ toate conditiile prevazute de Codul Penal in cazul eliberarilor conditionate.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.