Potrivit politistilor de frontiera, statul nu interzice nici unui roman sa revina in tara. Cu toate acestea, Ciprian C. (26 ani) si iubita lui, Georgeta R. (29 ani) au preferat sa apeleze la un sofer de TIR ca sa-i treaca granita pe ascuns. Soferul,
Potrivit politistilor de frontiera, statul nu interzice nici unui roman sa revina in tara. Cu toate acestea, Ciprian C. (26 ani) si iubita lui, Georgeta R. (29 ani) au preferat sa apeleze la un sofer de TIR ca sa-i treaca granita pe ascuns. Soferul, Ion M. (33 ani), venea din Anglia si i-a luat cu el pe cei doi iubiti, pe 6 ianuarie. Ajunsi, luni, la PTF Turnu, Georgeta si Ciprian s-au ascuns in locul de dormit al cabinei TIR-ului unde au fost descoperiti. Luati la intrebari de politistii de frontiera, cei doi au declarat ca au ajuns ilegal in Anglia in anul 1999. Amandoi au lucrat la negru: el sofer si ea chelnerita. Acolo s-au si cunoscut si s-au indragostit. Ciprian este din Petrosani, iar iubita lui din Curtea de Arges. Anul acesta ei vroiau sa se casatoreasca si s-au hotarat sa se intoarca in tara. Dupa ce au marturisit totul, ei s-au ales cu dosar penal pentru trecere frauduloasa a frontierei unui stat vecin si tentativa de trecere a frontierei romanesti. "Daca intrau legal in tara, erau verificati, dar nu riscau o pedeapsa atat de mare cum este cea pentru trecerea frauduloasa a frontierei", ne-a precizat Fabian Badila, purtatorul de cuvant al Inspectoratului General al Politiei de Frontiera (IGPF). Chiar daca tanarul avea pasaportul expirat, iar ea nu mai avea acte, cei doi ar fi putut intra in tara legal. Mai ales daca, atunci cand au plecat in strainatate, au parasit Romania cu acte in regula.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.