Cancerul de prostata va putea fi depistat printr-o simpla analiza a sangelui, reiese dintr-un comunicat al societatii franceze de biotehnologie ExonHit Therapeutics si al BioMerieux, liderul mondial al diagnosticului in vitro. Specialistii francezi a

Cancerul de prostata va putea fi depistat printr-o simpla analiza a sangelui, reiese dintr-un comunicat al societatii franceze de biotehnologie ExonHit Therapeutics si al BioMerieux, liderul mondial al diagnosticului in vitro. Specialistii francezi au demarat deja un program in urma caruia se va pune la punct un dispozitiv care va permite depistarea in sange a markerilor care semnaleaza prezenta celulelor canceroase. Cele doua companii franceze colaboreaza si la alte programe similare - depistare sangvina a cancerului de san si a cancerului colorectal.
IN TOP. Cancerul de prostata se situeaza pe primul loc in randul cancerelor uro-genitale masculine. ""Depistarea in sange a prezentei celulelor canceroase ar putea sa scada rata mortalitatii prin cancer cu 15%-20%"", precizeaza Stephane Bancel, directorul general BioMerieux.

Ai ce citi maine !


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.