Priviti-le si visati. Sunt cele mai scumpe resedinte din lume, au suprafete impresionante, privelisti de-ti taie rasuflarea si decoratiuni dintre cele mai alese. Dar in afara de faptul ca sunt toate scoase la vanzare, cele mai scumpe zece case din lu
Priviti-le si visati. Sunt cele mai scumpe resedinte din lume, au suprafete impresionante, privelisti de-ti taie rasuflarea si decoratiuni dintre cele mai alese. Dar in afara de faptul ca sunt toate scoase la vanzare, cele mai scumpe zece case din lume nu mai au prea multe in comun, cu exceptia unor preturi pe care prea putini si le permit.
Toate aceste case si palate sunt amplasate in oaze de lux ca Hamptons, Coasta de Azur, Coasta de Aur a Australiei sau centre majore de afaceri, ca New York si Londra. Iar cele mai luxoase resedinte din lume se adreseaza unui grup foarte restrans de oameni bogati, care sunt dispusi sa traverseze tari si oceane pentru a locui in caminele visurilor lor.
Urmeaza un nou val de cumparatori din China si India
Forbes a realizat recent topul celor mai costisitoare resedinte din lume, compiland listele celor mai scumpe proprietati aflate pe pietele imobiliare de pe cele sase continente. Iar daca anul trecut, in topul Forbes, se regasea o singura astfel de resedinta listata la peste un milion de dolari, anul acesta sunt patru case al caror pret atinge sau depaseste acest prag. Motivul? Cererea si oferta fac legea si aici, spun specialistii. "Numarul de proprietati foarte luxoase nu creste, dar cererea se poate dubla sau chiar tripla in decursul a doi ani. Acestea nu sunt achizitii de care sa ai nevoie; nu sunt necesare. Daca oamenii le vor, platesc oricat pentru ele", spune Liam Bailey, seful departamentului de cercetare al companiei imobiliare Knight Frank.
Compania estimeaza ca anul acesta cumparatorii din economiile emergente vor incepe sa achizitioneze tot mai multe proprietati imobiliare din strainatate. "Am vazut ce s-a intamplat in urma cu cinci ani cu unii cumparatorii din Rusia. Cei extrem de bogati au venit in Londra si au dus la o crestere a preturilor pe segmentul de lux. Ne asteptam sa se intample la fel cu cei care vor veni din China, Brazilia etc. America domina cand vine vorba de numarul milionarilor, dar potentialul de crestere in China si India este extrem de mare", spune Bailey, citat de Forbes.
Cine nu vrea sa fie vecin cu regina Angliei?
Dar nu toti cei foarte bogati cumpara aceste case pentru a locui in ele. Donald Trump, de exemplu, nu a locuit niciodata in resedinta sa din Palm Beach. A renovat-o, in schimb, iar acum o vinde la un pret mai mult decat dublu fata de cel cu care a achizitionat-o. O casa foarte scumpa se dovedeste deci a fi si o buna investitie. Pe asta s-au bazat si cei care au construit palatul Updown Court, cea mai scumpa casa din lume, mizand pe faptul ca acesta ar putea suci mintile unui om foarte-foarte bogat suficient de tare incat acesta sa o si cumpere.
Dar cum casele extrem de scumpe sunt si rare, la fel de alesi sunt si vecinii acestor proprietati. Daca iti cumperi, de exemplu, palatul englez Updown Court, o ai vecina pe regina Angliei. La Marrakech, in Maroc, dai zece milioane de dolari pentru a locui intr-un turn stil Art Deco situat in mijlocul unei oaze luxuriante, dar ai privilegiul de a te duce sa imprumuti o cana cu zahar de la renumitul designer francez Yves Saint Laurent.

Updown Court - Windlesham, Anglia
139 milioane de dolari
Cea mai scumpa casa din lume nu are inca un proprietar. Acest palat nou-nout are nu mai putin de 103 dormitoare, cinci piscine si propria sala de cinema, cu 50 de fotolii. Proprietatea tipa a opulenta, de la podeaua placata cu aur a bibliotecii pana la aleea din marmura incalzita din fata casei. Cum ai propriile terenuri de squash, tenis si pista de bowling, nici nu mai e nevoie sa iesi la plimbare. Poate doar daca vrei sa-ti vizitezi vecina, insasi Regina Angliei, care locuieste in Castelul Windsor din apropiere.

Starwood Estate - Aspen, Colorado
135 milioane de dolari
Printul Bandar bin Sultan bin Abdul Aziz, fostul ambasador al Arabiei Saudite in SUA, si-a scos in sfarsit casa la vanzare. Proprietatea Starwood include un conac de 5.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.