Comisia Europeana a demarat ieri o investigatie interna care vizeaza legalitatea introducerii de catre Romania a taxei de prima inmatriculare pentru autovehicule, informeaza Mediafax. Institutia Europeana ar putea deschide in luna martie procedura de
Comisia Europeana a demarat ieri o investigatie interna care vizeaza legalitatea introducerii de catre Romania a taxei de prima inmatriculare pentru autovehicule, informeaza Mediafax. Institutia Europeana ar putea deschide in luna martie procedura de incalcare a Tratatului Uniunii Europene in situatia in care autoritatile nu vor recurge la modificarea legislatiei intene. Taxa de inmatriculare a fost introdusa inca de la inceput contrar cerintelor Uniunii Europene. Autoritatile au motivat aceasta decizie prin intentia de a proteja piata interna de importurile de masini vechi care fi putut exploda odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. Nivelul taxei va fi calculat in functie de gradul de poluare si de capacitate cilindrica. Normele referitoare la taxa de prima inmatriculare a autovehiculelor vor prevedea scutirea vehiculelor comerciale de peste 3,5 tone, spune presedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile, Brent Valmar. "Spiritul acestor norme este ca taxa de prima inmatriculare sa nu fie platita pentru camioanele de peste 3,5 tone. Normele Metodologice pentru aplicarea noului Cod Fiscal vor stabili acest lucru. A fost doar o problema de formulare si de interpretare a acestora", a mai spus Valmar.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.