Presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, a anuntat, marti, ca doreste cumpararea castelului Bran prin contract de leasing pe zece ani si a precizat ca o solutie ar fi ca Ministerul Culturii preia proprietatea, iar Consiliul Judet
Presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, a anuntat, marti, ca doreste cumpararea castelului Bran prin contract de leasing pe zece ani si a precizat ca o solutie ar fi ca Ministerul Culturii preia proprietatea, iar Consiliul Judetean sa se ocupe de administrarea castelului. "Acum aproximativ o luna, am primit o oferta din partea avocatilor mostenitorilor Castelului Bran de cumparare a acestui castel, cu un montaj financiar facut pe o perioada de zece ani. Suma vehiculata de presa este cea reala, este vorba de o suma de 60 de milioane de euro, bani care sunt pusi la dispozitie de catre o banca din Austria, iar sistemul de achizitionare este de tip leasing. Plata se va face in zece ani dupa care CJ Brasov devine proprietarul acestui obiectiv muzeal si istoric", a explicat presedintele Consiliului Judetean Brasov. "Nici statul roman si nici Brasovul nu vor scoate nici un ban, in afara de acei bani pe care trebuie sa-i dam, pentru acest obiectiv, iar peste zece ani el va fi in proprietatea CJ Brasov sau a Ministerului Culturii, daca ministerul va dori sa se implice in aceasta tranzactie", a explicat Cancescu. El a mai spus ca plata reala, din cei 60 de milioane de euro, va fi de numai 2,7 milioane: "Doresc sa va spun ca plata reala pe care noi trebuie sa o facem, pentru ca in rest toti banii se vor plati numai din incasari, ar fi de maximum 1,6 mlioane de euro in primul an si in anul doi - 1,1 milioane de euro. Deci, noi nu trebuie sa platim pe acest obiectiv muzeal decat 2,7 milioane de euro. Nici un ban in plus. In rest, plata se va face pe durata celor zece ani". Mai mult, Cancescu a aratat ca acest termen este negociabil la fel ca si sumele de 1.600.000 si 1.100.000. "Aceste lucruri le voi discuta in cursul saptamanii viitoare, luni si joi, la Viena", a punctat Aristotel Cancescu. Presedintele liberal al CJ Brasov, aflat in contradictie cu ministrul liberal al Culturii, care isi revendica dreptul de a cumpara castelul, a prezentat si o solutie a disputei.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.