Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI), aflata in subordinea Ministerului Administratiei si Internelor, se dovedeste a fi o adevarata sursa de venituri. Printre cei care castiga zeci de milioane de lei vechi anual de pe ur
Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI), aflata in subordinea Ministerului Administratiei si Internelor, se dovedeste a fi o adevarata sursa de venituri. Printre cei care castiga zeci de milioane de lei vechi anual de pe urma "activitatii" desfasurate in cadrul Consiliului de Administratie al ANCPI se numara doi consilieri ai ministrului MAI, oameni de afaceri prosperi, dar si un consilier al fostului ministru al Agriculturii, Gheorghe Flutur.
Unul dintre cei care incaseaza anual milioane bune este clujeanul Alexandru Boer, directorul de cabinet al lui Vasile Blaga. Personajul propus pentru sefia Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna, in locul chestorului Virgil Ardelean, zis "Vulpea". In aceeasi situatie se afla si Rares Niculescu, consilier al lui Blaga inca de la preluarea de catre acesta a mandatului. Clujeanul Niculescu, conform site-ului MAI, "consiliaza ministrul cu privire la managementul relatiilor publice in unitatile Ministerului Administratiei si Internelor, promovand transparenta si deschiderea insitutiei catre mass-media, institutiile publice si societatea civila".
Intrati in schema lui Blaga de la MAI in ianuarie 2005, la recomadarea si in urma insistentelor lui Emil Boc, celor doi clujeni li s-au dat si doua sinecure foarte bune, basca "salar fain" si casa moca. Cei doi au fost numiti in CA al ANCPI. Cu toate ca nici unul dintre ei nu are habar despre o meserie a naibii de grea si de specializata: ingineria topo-geo-cadastrala. Boer a absolvit in 1997 Facultatea de Stiinte Politice a Universitatii Babes-Bolyai, iar Niculescu aceeasi facultate, dar doi ani mai tarziu, in 1999.
Ciubucuri grase
Rares Lucian Niculescu are la MAI un salariu anual de 375.000.000 ROL, ceea ce inseamna o leafa lunara de 31.250.000 ROL. Rares mai ia pe an si 61.340.000 ROL de la consilierea ANCPI, cam 5.200.000 ROL lunar. De asemenea, el incaseaza si 63.600.000 ROL anual in calitate de consilier la RATUC Cluj, cam 5.300.000 ROL pe luna.
Alexandru Boer, conform declaratiei de avere, detine in comuna Harman, judetul Brasov, un teren intravilan in suprafata de 2000 de mp, in co-proprietate cu sotia sa, Laura Boer, dobandit in 2006 prin cumparare. Suma incasata anul trecut cu titlu de salariu pentru munca de consilier al ministrului MAI, a ajuns la aproape 300.000.000 ROL, adica o leafa lunara de 25.000.000 ROL. Si pentru ca probabil banii erau cam putini, lui Boer i s-a mai adaugat indemnizatia de la ANCPI, ca membru al CA. Care anul trecut s-a ridicat la 51.000.000 ROL, ceea ce inseamna aproape 4,3 milioane ROL pe luna.
Relatie ciudata
Membru de baza al consiliului de administratie al ANCPI este si Valeriu Manolache, patronul firmei THEOTOP SRL, unde el este si director general, sotia director comercial, iar copilul consilier juridic. Firma lui Manolache are ca obiect principal de activitate "activitati de arhitectura, inginerie si servicii de consultanta tehnica legate de acestea". Toate acestea se potrivesc la fix cu functia detinuta de omul de afaceri la ANCPI. Cu alte cuvinte, daca vrei o intabulare rapida, un cadastru perfect sau o radiere urgenta de ipoteca, poti apela la THEOTOP, firma lui Manolache de la ANCPI. Ca orice patron care se respecta, si Valeriu Manolache are numeroase proprietati in Bucuresti, Busteni si Eforie Sud. Iar de la ANCPI a saltat, anul trecut, 83.620.000 ROL, adica aproape sapte milioane de lei pe luna.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.