sa mizeze mai mult pe inteligenta decat pe forta. Democratii au lasat la o parte criticile brutale la adresa presedintelui PNL si au pus in loc doua teme extrem de ofertante: restructurarea guvernului si votul uninominal. Ca sa nu para prea slabi, pe
sa mizeze mai mult pe inteligenta decat pe forta. Democratii au lasat la o parte criticile brutale la adresa presedintelui PNL si au pus in loc doua teme extrem de ofertante: restructurarea guvernului si votul uninominal. Ca sa nu para prea slabi, pedistii au lansat cate un ultimatum in fiecare caz. Daca problemele nu se rezolva, guvernul a fost chemat sa dea socoteala in fata parlamentului. Apelul mieros adresat lui Tariceanu, de a se prezenta in parlament pentru a solicita de fapt un vot de incredere, fie legat de o noua structura a Executivului, fie in privinta schimbarii sistemului de vot, este o capcana mortala. Neavand sustinere majoritara, guvernul, odata ajuns in parlament, are toate sansele sa nu obtina votul cerut. Cabinetul Tariceanu si-ar rupe singur gatul, partenerii din PD scapand de eventualele acuzatii ca si-ar fi tradat partenerul de Alianta. In locul liberalilor cazuti la datorie, ar intra in joc partidul lui Stolojan care, deocamdata, a fost scos la incalzire pe margine. Pentru ca lucrurile sa se lege, mai este nevoie de o mana de ajutor care a venit deja din partea PSD. Social-democratii canta pe aceeasi partitura cu PD.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.