Fostul ambasador al SUA in Romania J.D. Crouch I I- in prezent adjunct al consilierului prezidential pentru Securitate Nationala, Stephen Hadley - este autorul noii strategii a Statelor Unite in Irak, proiect care va fi anuntat azi de presedintele Ge
Fostul ambasador al SUA in Romania J.D. Crouch I I- in prezent adjunct al consilierului prezidential pentru Securitate Nationala, Stephen Hadley - este autorul noii strategii a Statelor Unite in Irak, proiect care va fi anuntat azi de presedintele George W. Bush, relateaza Wall Street Journal, citat de Mediafax. J.D. Crouch a detinut functia de ambasador al SUA in Romania in perioada mai 2004 - ianuarie 2005, dupa ce fusese consilier in Departamentul Apararii (2001-2003) si, anterior, ajutor al serifului din comitatul Christian, statul Missouri. Mai multi oficiali din cadrul Administratiei americane au anticipat ca, la propunerea lui Crouch, Bush va cere suplimentarea efectivelor americane din Irak, intr-o noua incercare de stabilizare a acestei tari, divizata, in prezent, de conflicte interconfesionale. In plus - apreciaza oficialii - Bush va solicita sustinerea Congresului pentru crearea unui fond special american, destinat sa stimuleze infiintarea de locuri de munca si dezvoltarea economica a Irakului. J.D. Crouch a devenit "o figura foarte influenta in cadrul administratiei, in special in problemele referitoare la Irak", comenteaza Wall Street Journal. Spre exemplu, in 2005, el a raspuns online intrebarilor adresate Administratiei Bush referitoare la situatia tensionata din Irak. "Crouch are sarcini interne referitoare la conceperea strategiilor politice", recunoaste seful sau direct, Stephen Hadley. "Este preocupat de aspectele esentiale, practice, ale strategiilor politice - o pozitie importanta", subliniaza oficialul american. J.D. Crouch, care a obtinut un doctorat in Relatii Internationale la Universitatea de Sud din California, a refuzat sa faca declaratii pe marginea acestui articol.
Noii presedinti ai Comisiilor de politica externa din Congresul de la Washington sunt democratii Joe Biden (la Senat) si Tom Lantos, la Camera reprezentantilor. Tom Lantos, supravietuitor al Holocaustului, in varsta de 79 de ani, s-a angajat sa restabileasca prestigiul SUA in lume, acordand o importanta deosebita cooperarii internationale si rolului Washingtonului de promotor al valorilor democratice, inclusiv in Irak.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.