Cel mai bun tenisman dupa Ilie Nastase, Andrei Pavel, numarul 112 ATP, este obligat sa joace pentru prima data in ultimii zece ani in calificarile unui turneu de Grand Slam. In primul tur al calificarilor Open-ului Australiei, care debuteaza astazi,

Cel mai bun tenisman dupa Ilie Nastase, Andrei Pavel, numarul 112 ATP, este obligat sa joace pentru prima data in ultimii zece ani in calificarile unui turneu de Grand Slam. In primul tur al calificarilor Open-ului Australiei, care debuteaza astazi, romanul il va intalni pe sarbul Viktor Troicki. In 1997, tot la Melbourne, Pavel a fost lucky looser, intrand pe tabloul principal, desi fusese invins in calificari de un alt roman, Dinu Pescariu. In perioada 1997-2006, ""Cneazul"" a fost prezent in fiecare an pe tabloul principal al turneelor de Grand Slam, lipsind la putine editii, din cauza accidentarilor. Daca va obtine victoria in primul meci, Pavel va juca impotriva castigatorului partidei dintre Victor Ionita - Scott Oudsma. Cele mai bune performante ale ""Cneazului"" la Australian Open au fost in 1999 si in 2004, cand a ajuns pana in optimile competitiei. Tot in calificari, Adrian Ungur va juca, in primul tur, cu danezul Kenneth Carlsen, Dacian Craciun il va intalni pe americanul Brian Wilson, iar Victor Crivoi il va avea ca adversar pe polonezul Luksz Kubot.
PE TABLOU. La editia din acest an a Australian Open, care va incepe la 15 ianuarie, dintre jucatorii romani, numai Victor Hanescu a fost inclus direct pe tabloul principal masculin si Edina Gallovits la feminin. Chiar daca a absentat din circuitul ATP din mai 2006, din cauza unei accidentari, Hanescu va juca direct pe tabloul principal, pentru ca isi ""inghetase"" pozitia in ATP. In intrecerea feminina, trei jucatoare din Romania vor incerca sa treaca de calificari. Monica Niculescu o va intalni pe americanca Carly Guillekson, Anda Perianu o va infrunta pe canadiana Stephanie Dubois, in timp ce Simona Matei va evolua impotriva jucatoarei din Noua Zeelenda, Marina Evakovic.
REVENIRE. Dupa o pauza de trei ani si jumatate din cauza unor probleme de sanatate, Adrian Voinea revine pe terenul de tenis. La 32 de ani, ""Voinicul"" s-a inscris in calificarile de la Australian Open, unde va avea o misiune grea in fata sarbului Boris Pashanski, cap de serie numarul 11. Ultimul meci al lui Voinea inainte de retragerea din activitatea competitionala a fost la Turneul de la Sopot din iulie 2003. Atunci romanul s-a accidentat la umar, suferind doua interventii chirurgicale. ""Inca din vara, Adrian si-a reluat antrenamentele, insa trebuie sa fim realisti. O pauza asa de mare va fi resimtita pe terenul de tenis"", a declarat directorul tehnic al Federatiei Romane de Tenis, Dumitru Haradau.

Program


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.