Santierul Naval Orsova a fost vedeta sedintei de ieri de la Bursa de Valori Bucuresti, dupa ce a fost transferat un pachet de 16,8% din capitalul social al companiei. La mijlocul sedintei de ieri s-a tranzactionat un pachet de 1,45 milioane de actiun
Santierul Naval Orsova a fost vedeta sedintei de ieri de la Bursa de Valori Bucuresti, dupa ce a fost transferat un pachet de 16,8% din capitalul social al companiei. La mijlocul sedintei de ieri s-a tranzactionat un pachet de 1,45 milioane de actiuni la pretul mediu de 6 lei. Pachetul reprezinta 16,8% din capitalul companiei, iar valoarea de tranzactionare este de 8,7 milioane de lei. "Inca nu am primit nicio instiintare oficiala legata de transferul de actiuni de la Bursa de Valori, insa este foarte probabil ca in spatele acestui transfer sa fie Rensen Beheer", a declarat Gheorghe Caraiman, directorul economic al Santierului Naval.
Conform ultimelor raportari, firma olandeza Rensen Beheer detinea o participatie de 16,83% din capitalul companiei, participatie echivalenta cu transferul de ieri de la BVB. Pachetul de control de actiuni este detinut de SIF Transilvania, cu aproape 50% din capital. Santierul Naval era la mijlocul sedintei cea mai lichida societate de pe Bursa de Valori Bucuresti. Pe fondul acestor tranzactii, cursul a coborat la mijlocul zilei cu aproape 15%, reusind ca apoi sa recupereze o parte din scaderi. Compania a inchis sedinta in scadere cu 4,29%, pretul unei actiuni ajungand la 6,7 lei pe unitate, dupa ce in timpul sedintei ajunsese la un nivel de 7,5 lei pe actiune.
In primele noua luni ale anului trecut, Santierul Naval Orsova a obtinut un profit net de 5,88 milioane de lei, de peste 10 ori mai mare decat nivelul de 0,571 milioane de lei inregistrat in perioada similara din 2005. Conform datelor companiei, cifra de afaceri a urcat in primele trei trimestre cu 15,5%, ajungand la 55,8 milioane de lei, fata de 48,3 milioane de lei inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut. Anul trecut, cotatia companiei Santierul Naval a oferit un randament de 41,4%, pretul unei actiuni ajungand la 7,5 lei pe unitate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.