Dupa 15 luni de inactivitate pe piata titlurilor de stat, Ministerul Finantelor a atras ieri 2,5 miliarde lei din piata interna. Finantele au vandut certificate de trezorerie cu discount la termen de o luna si randament de 6,04% pe an si certificate
Dupa 15 luni de inactivitate pe piata titlurilor de stat, Ministerul Finantelor a atras ieri 2,5 miliarde lei din piata interna. Finantele au vandut certificate de trezorerie cu discount la termen de o luna si randament de 6,04% pe an si certificate de depozit cu discount la sase luni si randament de 6,28% pe an.
Certificatele de trezorerie au reprezentat 2 miliarde lei, in timp ce valoarea totala a certificatelor de depozit s-a ridicat la 500 milioane lei. Bancile au avut oferte care au insumat 4 miliarde de lei pentru scadenta de 6 luni si 8,3 miliarde lei la o luna. Randamentul maxim acceptat pentru certificatele la sase luni a fost de 6,5%, iar nivelul minim oferit de banci s-a plasat la 6,09% pe an. La licitatia pentru titlurile la sase luni au participat 13 banci, iar 3,46 miliarde lei au reprezentat subscrieri proprii si doar 578 milioane lei au fost plasamente ale clientilor. Bancilor le-au revenit certificate de 469 milioane lei, respectiv 93,8% din total.
Proportiile au fost putin diferite la licitatia pentru titluri cu maturitate de o luna, unde din cele 2 miliarde lei, bancile au reusit sa atraga 80%, respectiv 1,6 miliarde lei. Cele 13 banci participante au depus oferte de 8,3 miliarde lei, din care 741 milioane lei in numele clientilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.