Sealand, cel mai mic stat din lume, o fosta platforma militara cu o suprafata locuibila de 550 de metri patrati, situat in Marea Nordului in largul coastelor britanice, a fost scos la vinzare la 40 de ani de la infiintarea sa de catre excentricul bri
Sealand, cel mai mic stat din lume, o fosta platforma militara cu o suprafata locuibila de 550 de metri patrati, situat in Marea Nordului in largul coastelor britanice, a fost scos la vinzare la 40 de ani de la infiintarea sa de catre excentricul britanic Roy Bates. Principatul Sealand este un stat autoproclamat, nerecunoscut de nici o alta tara. El ocupa o fosta platforma militara metalica, Roughs Tower, construita in 1941, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, pe care Roy Bates a achizitionat-o in 1967. Platforma, la care se poate ajunge doar pe calea aerului sau cu ajutorul unui vapor, e evaluata de proprietarii sai la 10 milioane de lire sterline.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.