O zi petrecuta pe scaun, in fata calculatorului, provoaca neplaceri de tipul durerilor de spate sau de maini, care pot fi insa prevenite. In functie de intensitatea activitatilor, pozitiile incorecte favorizeaza aparitia oboselii, a tulburarilor circ
O zi petrecuta pe scaun, in fata calculatorului, provoaca neplaceri de tipul durerilor de spate sau de maini, care pot fi insa prevenite. In functie de intensitatea activitatilor, pozitiile incorecte favorizeaza aparitia oboselii, a tulburarilor circulatorii si a celor musculo-scheletice.
Umerii, spatele, ceafa si regiunea lombara pot fi afectate in timp ce lucram asezati la birou.
Postura corecta este daca scaunul pe care stati urmeaza linia corpului, pentru a reduce constrangerile. Daca spatele se sprijina pe o suprafata confortabila, acesta nu mai este constrans sa faca eforturi. Teoretic, ochii trebuie sa se afle la 60 de centimetri de ecranul computerului. Dar totul depinde de vedere si de tipul activitatii practicate.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.