Guvernul va analiza oportunitatea majorarii indemnizatiei demnitarilor, considerand ca astfel vor fi eliminate diferentele salariale dintre acestia si unii functionari publici care beneficiaza de sporuri salariale, dar o decizie va fi luata la nivel

Guvernul va analiza oportunitatea majorarii indemnizatiei demnitarilor, considerand ca astfel vor fi eliminate diferentele salariale dintre acestia si unii functionari publici care beneficiaza de sporuri salariale, dar o decizie va fi luata la nivel politic, au declarat ieri pentru Mediafax surse oficiale.

Un alt motiv al majorarii este cresterea ""motivatiei banesti"" a demnitarilor fata de tentatiile coruptiei. Noul cuantum al indemnizatiilor va fi stabilit in functie de nivelul salarial din Romania, si nu de remuneratia oficialilor din statele membre ale UE. De asemenea, exista posibilitatea ca de majorarea indemnizatiilor sa beneficieze doar demnitarii cu responsabilitati in domeniul integrarii europene si care vor participa la luarea deciziilor privind interesele tuturor tarilor UE, dar decizia va fi adoptata la nivel politic cel mai probabil in aceasta luna, au precizat sursele citate. Reevaluarea indemnizatiilor pentru demnitari este propusa si intr-un document guvernamental elaborat recent si obtinut de agentia Mediafax.

""Pentru functiile de demnitate publica pentru care indemnizatia lunara reprezinta unica forma de remunerare a activitatii desfasurate, tinand seama de noile obligatii generate de integrarea europeana, consideram ca ar fi oportuna stabilirea unei noi ierarhii a indemnizatiilor pentru aceasta categorie de personal"", se arata in document.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.