Un profesor de matematica de la un liceu buzoian este acuzat de catre elevi de hartuire sexuala si coruptie, faptele fiind confirmate in urma unei anchete efectuate de Politia Buzau, care a trimis dosarul Parchetului de pe langa Tribunalul Buzau.<
Un profesor de matematica de la un liceu buzoian este acuzat de catre elevi de hartuire sexuala si coruptie, faptele fiind confirmate in urma unei anchete efectuate de Politia Buzau, care a trimis dosarul Parchetului de pe langa Tribunalul Buzau.
Impotriva profesorului Paul Stoienica de la Grupul Scolar D. Filipescu au depus plangeri 30 de elevi care au fost deja audiati. Potrivit declaratiilor adolescentilor, profesorul i-ar fi constrans sa faca meditatii cu el. Totodata, mai multe eleve au spus ca profesorul de matematica ar fi avut un comportament indecent fata de ele si le-ar fi hartuit sexual. "Ofiteri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au facut cercetari in legatura cu un cadru didactic, initial pentru hartuire sexuala, abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, fals intelectual si instigare la fals intelectual. Pentru ca pe parcursul cercetarilor au reiesit fapte de coruptie, dosarul a fost declinat Parchetului de pe langa Tribunalul Buzau", a declarat, ieri, purtatorul de cuvant al IPJ Buzau, subcomisarul Florina Crucianu pentru Mediafax. Seful Inspectoratului Judetean Scolar Buzau, profesorul Gheorghe Bodea, a declarat ca se asteapta finalizarea anchetei pentru a dispune masuri impotriva cadrului didactic acuzat. De asemenea, acesta stia ca in primavara anului trecut au fost facute niste sesizari in urma carora Stoienica a fost sanctionat cu 15% din salariu, pe mai multe luni. Paul Stoienica a refuzat sa comenteze situatia, spunand doar ca acuzatiile care i se aduc sunt nefondate. (O.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.