Premierul Tariceanu a anuntat ieri ca ii va invita miercuri, 17 ianuarie, pe liderii partidelor parlamentare, la Palatul Victoria, pentru a discuta despre strategia Romaniei pentru perioada postaderare. In prealabil, in cursul acestei saptamani, va a
Premierul Tariceanu a anuntat ieri ca ii va invita miercuri, 17 ianuarie, pe liderii partidelor parlamentare, la Palatul Victoria, pentru a discuta despre strategia Romaniei pentru perioada postaderare. In prealabil, in cursul acestei saptamani, va avea loc o consultare la nivel de experti, la care vor participa specialisti din mediul academic, reprezentanti ai societatii civile, specialisti in afaceri europene si din domeniul economic, precizeaza Executivul. Documentul a fost transmis liderilor partidelor parlamentare pentru analiza, la 20 decembrie 2006. Critici au venit atat din partea opozitiei, cat si a "platformistilor". Mircea Geoana a declarat ieri ca PSD va recurge "in mod cert" la initierea unei motiuni de cenzura, daca Guvernul nu va prezenta in Parlament o strategie postaderare "adevarata, si nu inchipuita". Iar vicepresedintele executiv al PRM, Lucian Bolcas, sustine ca Executivul va trebui sa-si asume raspunderea in Parlament pe acest document. Liderii PLD au anuntat, la randul lor, ca maine vor organiza o dezbatere publica privind strategia postaderare. De altfel, Theodor Stolojan a subliniat ca discutii in acest sens a avut si cu reprezentantii PD, iar documentul "platformistilor" contine "punctele de vedere agreate de democrati". Intrebat daca cele doua formatiuni intentioneaza sa aiba o strategie postaderare comuna, presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, a precizat ca: "PD va avea propria sa analiza pe tema strategiei postaderare, pe care o vom prezenta la sfarsitul lunii februarie". "Iar apoi o vom supune dezbaterii in cadrul Aliantei D.A.", a explicat Videanu, citat de Rompres. PNL a lansat insa de la sfarsitul lunii octombrie 2006 o strategie proprie, intitulata "A doua modernizare a Romaniei".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.