Franta a trimis, recent, Romaniei documentatia care a stat la baza trimiterii in judecata a lui Carlos Ramirez Sanchez, alias Sacalul. Fara aceasta documentatie, nu se putea finaliza ancheta referitoare la complici din Romania ai acestui terorist. <
Franta a trimis, recent, Romaniei documentatia care a stat la baza trimiterii in judecata a lui Carlos Ramirez Sanchez, alias Sacalul. Fara aceasta documentatie, nu se putea finaliza ancheta referitoare la complici din Romania ai acestui terorist.

Dupa cum se stie, generalul Nicolae Plesita din fostul Departament al Securitatii Statului este cercetat de cativa ani de catre Parchetul Militar pentru complicitate cu Carlos. Acum, nimic nu mai poate stopa prezentarea materialului de urmarire penala generalului Plesita.

Recent, Franta a trimis Romaniei documentatia ce a stat la baza trimiterii in judecata a lui Carlos Ramirez Sanchez, cunoscut sub temutul nume de terorist Carlos Sacalul. Acesta a fost sprijinit de fosta Securitate in atentatele pe care le are la activ. Pe de alta, rechizitoriul si decizia condamnarii lui Carlos Sacalul sunt extrem de importante pentru Parchetul Inaltei Curti, unde se afla dosarul „romanesc“ al actiunilor Sacalului. Fara aceasta documentatie, nu se putea finaliza ancheta referitoare la complicii din Romania ai acestui tero rist. Dupa cum se stie, generalul Nicolae Plesita din fostul Departament al Securitatii Statului este cercetat de cativa ani de catre Parchetul Militar, pentru complicitate cu Carlos. Semnatura acestuia pe documente ce probeaza sprijinul cu armament si munitie acordat prin intermediul operatiunilor 207b si 363 din 1981 sunt mijloace de proba indubitabile ale legaturii lui Plesita cu Carlos.

Se stie ca generalul Nicolae Plesita, care a preluat conducerea Centrului de Informatii Externe in anul 1980, a negat pana acum ca ar avea vreo vinovatie in aceasta afacere, dar a aparut amenintator la un post de televiziune de cate ori a vrut sa-si faca pledoaria actelor oribile din timpul dictaturii ceausiste. In dosarul aflat la Parchet, se regasesc doua adrese etichetate „STRICT SECRET“, ale unitatii 0544-Antitero, catre o alta unitate a CIE, care depozita armamentul si munitia aferenta. Armamentul si munitia care au fost folosite in doua operatiuni au fost date pentru antrenamentele si dotarea teroristului pe parcursul sederii sale in Romania. Aceste antrenamente erau destinate perfectionarii Sacalului pentru ca acesta sa-si duca la indeplinire ordinul dat de Tudor Postelnicu si aprobat de catre gen. Nicolae Plesita. Unul dintre aceste documente poarta avizul generalului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.