La 20 de kilometri de Iasi, in orasul moldovenesc Ungheni, aderarea Romaniei la Uniunea Europeana nu a fost un motiv de bucurie. Dimpotriva.
Cei 30.000 de locuitori ai orasului moldovenesc Ungheni se plang ca nu mai pot veni in Romania decat cu v
La 20 de kilometri de Iasi, in orasul moldovenesc Ungheni, aderarea Romaniei la Uniunea Europeana nu a fost un motiv de bucurie. Dimpotriva.
Cei 30.000 de locuitori ai orasului moldovenesc Ungheni se plang ca nu mai pot veni in Romania decat cu vize. Aproape jumatate dintre ei isi castigau existenta din micul comert pe care il practicau in orasele romanesti de-a lungul frontierei. Daca in urma cu aproape o luna, trecerea granitei era o simpla formalitate, acum a devenit un adevarat calvar. Micii comercianti din Ungheni sunt nevoiti sa mearga pana la Chisinau pentru procurarea vizei. Alt drum, alti bani... "Intai au introdus pasapoarte, acum si vize. Stam si ne uitam pe partea cealalta, ca pe timpul URSS", s-a plans Valeriu Moruzov, localnic din Ungheni. Barbatul locuieste pe fosta strada "50 de ani de URSS" denumita acum "Ion Creanga". "S-a terminat cu Podul de flori, cu fratii si cu toate. Tot Rusia ne este aproape", a comentat si Igor Melnic introducerea vizelor de catre Romania.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.