Desi inca ne aflam in Anul Cainelui, potrivit horoscopului chinezesc, autoritatile de la Beijing au dat o lege care interzice cetatenilor din aceasta tara sa detina mai mult de un animal de companie. Deja, politistii au pornit s-o aplice, declansand
Desi inca ne aflam in Anul Cainelui, potrivit horoscopului chinezesc, autoritatile de la Beijing au dat o lege care interzice cetatenilor din aceasta tara sa detina mai mult de un animal de companie. Deja, politistii au pornit s-o aplice, declansand marea vanatoare de caini din casele oamenilor, pretextul fiind nevoia de a preveni raspandirea virusului turbarii. Conform estimarilor oficiale, in China traiesc aproximativ 150 de milioane de caini, la o populatie de 1,3 miliarde de persoane. Martori oculari ai campaniei de imputinare a cateilor de companie, citati de ziarul "Bild", sustin ca multi patrupezi au fost pur si simplu smulsi din bratele stapanilor, bagati in saci si apoi loviti cu salbaticie cu batele ori incendiati de vii. In disperare, proprietarii de animalute au cautat sa si le ascunda, insa s-au gasit vecini "binevoitori" care sa-i tradeze. Vanatoarea de caini a fost vehement condamnata in Europa de organizatiile de protectie a animalelor, care au aratat ca este inadmisibil un asemenea tratament aplicat necuvantatoarelor, intr-o tara cu pretentii de civilizatie. Si la Beijing, iubitorii de animale au protestat in fata Gradinii Zoologice, purtand pancarte cu mesaje de stopare a uciderii cainilor.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.