Miron Cozma se apropie din ce in ce mai mult de eliberare. Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti a hotarat ca ortacul intruneste toate conditiile pentru a iesi din penitenciar cu zece luni inainte de a-si ispasi pedepsele. Fostul lider al mineril

Miron Cozma se apropie
din ce in ce mai mult de eliberare. Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti a hotarat ca ortacul intruneste toate conditiile pentru a iesi din penitenciar cu zece luni inainte de a-si ispasi pedepsele.

Fostul lider al minerilor s-a bucurat ieri de noul pas spre libertate tot in celula. Potrivit legii, el va putea parasi arestul numai daca instanta de recurs va confirma hotararea data ieri. Procurorii au la dispozitie trei zile sa declare calea de atac ce va fi judecata la Tribunalul Bucuresti cel mai probabil saptamana viitoare.

INTERVENTIE RESPINSA. Dezbaterea cererii lui Cozma s-a desfasurat ieri intr-o atmosfera nu tocmai relaxata. Sedinta a inceput cu un schimb dur de replici intre reprezentantii victimelor mineriadelor, pe de o parte, judecator si procurorul de sedinta, de cealalta parte. Asociatia Victimelor Mineriadelor (AVM) a cerut sa devina parte in proces, dar instanta a stabilit ca, potrivit legii, doar condamnatul poate avea o astfel de calitate intr-un dosar de eliberare conditionata. Nemultumiti, reprezentantii asociatiei au incercat sa blocheze procesul cu exceptii de neconstitutionalitate si chiar cu recuzarea completului de judecata, desi nu aveau vreo calitate in dosar.

SASE LUNI SAU NOUA ANI. Dezbaterile s-au aprins apoi intre procurorul de sedinta si avocatul lui Miron Cozma, Adrian Roseti. Reprezentantul Parchetului a cerut instantei sa tina cont de intreaga perioada de detentie a ortacului, inclusiv de motivele care au dus la refuzul eliberarii lui de doua ori anul trecut. ""Consideram ca instanta nu poate tine cont doar de calitatile de sportiv sau de poet ale condamnatului atat timp cat nu exista si alte dovezi temeinice de indreptare"", a sustinut procurorul. Aparatorul lui Cozma a pledat insa doar pentru analizarea ultimelor sase luni de detentie si a sustinut ca perioada anterioara a contat deja la respingerea celorlalte cereri de eliberare conditionata. ""In perioada pe care trebuie sa o analizati Miron Cozma nu a primit nici o sanctiune si a fost recompensat. Nu el a ales sa picteze, sa mearga la biserica sau sa faca sport. Sunt activitati organizate de penitenciar la care trebuie sa participe"", a sustinut avocatul.

TOT LIDER. In ultimul cuvand din proces, Miron Cozma a sustinut ca este reeducat si ca se va integra in societate, dar nu si-a pierdut nici cu aceasta ocazie atitudinea de lider. ""Noi, cei din penitenciar, avem o dilema. Nu intelegem de ce programul socio-educativ, care este obligatoriu, si evidentierile, care pentru noi chiar inseamna ca am avut un comportament bun, nu conteaza pentru Parchet"", a pledat ortacul-sef.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.