Corporatiile, in special intreprinderile mici si mijlocii, constituie in acest an segmentul-tinta al bancilor autohtone. Chiar daca dobanzile nu vor scadea, bancherii anunta o diversificare a portofoliului de produse si facilitarea accesului la cred
Corporatiile, in special intreprinderile mici si mijlocii, constituie in acest an segmentul-tinta al bancilor autohtone. Chiar daca dobanzile nu vor scadea, bancherii anunta o diversificare a portofoliului de produse si facilitarea accesului la credite pentru companii.
Dupa ani buni in care bancile s-au orientat cu precadere spre retail, 2007 are toate sansele sa fie dedicat companiilor, in special IMM-urilor din diferite sectoare. "Activitatea bancara va creste pe toate planurile, atat in ceea ce priveste persoanele fizice cat si IMM-urile, care acceseaza sau nu fonduri europene, precum si companiile mari din industrie si constructii", spune Radu Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB). Zona IMM-urilor, un segment relativ nou explorat de catre banci si care are un potential deloc de neglijat, va atrage atentia si altor noi jucatori de pe piata. "Cu siguranta, segmentul IMM-urilor va capta atentia bancilor mult maimult decat pana acum. Celor 2-3 banci, care au deja linii de afaceri dedicate acestui segment, li se vor alatura foarte multe in 2007, in incercarea de a exploata oportunitatile unui sector cu mare potential.
In cele din urma, beneficiarii directi ai acestei lupte intre banci vor fi chiar intreprinzatorii. Vor avea mai multe optiuni la dispozitie si decimai mult curaj in abordarea viitorului", declara Tiberiu Moisa, director al Diviziei de Companii din cadrul Bancii Transilvania. Vesti mai putin bune pentru companiile din agricultura, care vor ramane, si in acest an, codase la capitolul disponibilitatea bancilor de a le oferi imprumuturi. "Singurul domeniu care va ramane nebancarizat in acest an este agricultura.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.